Almdalen för dig som gillar fiske och jakt

Den vackra naturen erbjuder upplevelser utöver det vanliga för dig som gillar jakt och fiske.

Fisket i Almdalen

Här i Almdalen har vi fantastiska fiskevatten som erbjuder ett spännande fiske efter främst öring och röding. Det finns vatten som ligger alldeles i närheten av vår fjällgård, men för dig som inte har något emot att vandra en bit så finns det väldigt fina vatten högre upp på fjällen.

Fisket i Almdalen erbjuder inte bara ett fantastiskt fiske utan omgivningarna gör att ni får en helhetsupplevelse av naturen. Som vi nämnde tidigare så finns det vatten alldeles i närheten av vår fjällgård vilket gör detta till en fantastisk plats att ta med hela familjen till för att idka friluftsliv.

Vinterfisket i Almdalen

Vinterfisket i Almdalen är en upplevelse utöver det vanliga då ni kan nå våra vatten antingen med snöskoter eller skidor. För er som vill ha ett lite mer exklusivt fiske och komma åt de orörda vattnen så rekommenderar vi er att ta med skidor då det inte finns några skoterleder.

Almdalens Fjällgård

Friluftsliv för hela familjen

En fantastisk plats för hela familjen

Som vi nämnde tidigare så finns det vatten alldeles i närheten av vår fjällgård vilket gör detta till en fantastisk plats att ta med hela familjen till för att idka friluftsliv.

Vinterfiske

Fiskevatten på skidavstånd

Det finns gott om fina vatten att skida till. Fisket ligger på kort, men ingen skotertrafik är tillåten. Är ni osäkra vad som gäller för just det vatten ni tänker besöka så tveka inte att fråga oss. Här är en bild från Långflyn.

Fiska från skoter

Skoterleder till fiskevatten

Till de flesta vatten går det skoterled. Här är ett exempel på "Snöskoter­husvagn". Varmt och gott oavsett väderlek. Denna bild är tagen på Häbbersvattnet.

Almdalens Fjällgård

Jakt i Almdalen

Här i Almdalen kan vi erbjuda er som gäster att jaga ripa, gråfågel samt hare över hela Hotagens naturreservat. Almdalens Fjällgård ligger mitt i jaktmarkerna vilket gör att ni i princip kan sätta igång och jaga så fort ni kliver utanför stugan. Detta gör att stället är optimalt om ni vill ta med er hela familjen ut på jakt.

De flesta som jagar här uppe utgår ifrån vår fjällgård vilket gör det lätt för er som jägare att prata ihop er med de övriga på gården om var ni ska jaga. På så vis slipper ni springa på varandra när ni är ute. Detta erbjuder en frihetskänsla, där varje ställe känns som om ni vore de första på platsen. Ni får känslan att ni har hela fjället för er själva.

Det är statligt jaktkort som man löser för att jaga här och det går att lösa hos oss.

Friheten med jakt

Aldrig flera jaktgrupper på samma område

Vi har den policyn här på Almdalens Fjällgård att vi inte tar emot fler gäster än vad det finns jaktområden. Vi vill helt enkelt att ni ska kunna vara ifred på fjället utan att behöva stöta på andra jaktgrupper.

Ripjakt & gråfågel

Ripjakt och gråfågeljakt

Ripjakten här i Almdalen är inte bara spännande utan den erbjuder även en fantastisk naturupplevelse. 

Harjakt

Harjakt i skogen och på fjället

Harjakten är något alldeles speciellt här hos oss, eftersom jakten kan bedrivas i olika biotoper. Ni kan både jaga i den gamla naturskogen och på fjället. Fjälljakten är den som många finner väldigt exklusiv.