Jakt I Almdalen

Här i Almdalen kan vi erbjuda dig som gäst att jaga ripa, gråfågel samt hare över hela Hotagens naturreservat.

Almdalens Fjällgård ligger mitt i jaktmarkerna vilket gör att man i princip kan sätta igång och jaga så fort man kliver utanför stugan. Detta gör att stället är optimalt om man vill ta med sig hela familjen ut på jakt.

De flesta som jagar här uppe utgår ifrån vår fjällgård vilket gör det lätt för dig som jägare att prata ihop dig med dem övriga på gården om vart ni ska jaga. På så vis slipper man springa på varandra när man är ute. Detta erbjuder en frihetskänsla, varje ställe känns som om du vore den första på platsen Man får den känslan att man har hela fjället för sig själv.

Vi har den policyn här på Almdalens Fjällgård att vi inte tar emot fler gästen än vad det finns jaktområden, vi vill helt enkelt att man ska kunna vara ifred på fjället utan att behöva stöta på andra jaktgrupper.

Det är statligt jaktkort som man löser för att jaga här och det går att lösa hos oss.

Ripjakten här i Almdalen är inte bara spännande utan den erbjuder även en fantastisk naturupplevelse. Vi anordnar även guidade turer, detsamma gäller gråfågeljakten.

Harjakten är något alldeles speciellt här hos oss, eftersom jakaten kan bedrivas i olika biotoper. Man kan både jaga i den gamla naturskogen och även på fjället. Fjälljakten är den som många finner väldigt exklusiv.