Almdalen är en gammal fjällgård med anor från början av 1800-talet då den första nybyggaren Anders Sjödin bosatte sig här. Platsen kallades då för Grubbfjäll men vid skattläggningen 1857 fick platsen det namn den har än i dag, Almdalen.

Almdalens Fjällgård ligger naturskönt i Hotagens naturreservat 10 km från närmaste bilväg. Hotagens naturreservat är ett vidsträckt område som till storlek nästan är lika stort som Öland.  Här finner du vacker gammal naturskog samt kalfjäll som båda bjuder på en rik flora och fauna. Reservatet erbjuder skydd åt annars hotade arter, med lite tur kan man kanske få en glimt av utter, fjällräv, björn eller om man riktar blickarna upp mot skyn kungsörn eller jaktfalk.

Här på vår fjällgård kan du som gäst bo hos oss och idka friluftsliv t ex  jaga, fiska, vandra m.m. Vi erbjuder även guidade turer. Vill du veta mer om vad som finns att göra så klicka vidare på rubrikerna till vänster.

Vi har även en kaffestuga där det serveras så väl mat som fika, samt så har vi en liten affär där man kan handla bl.a. fiskeutrustning men även proviant som kan behövas för en dag på fjället. 

 

 

 

Titta gärna in på vår facebookgrupp också.